Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Ανθίστε μπουμπούκια μου

Ηλιος, βόλτες, θάλασσα, λουλούδια! Ηρθε ο Μάρτιος και ούτε που το καταλάβαμε, αφού και ο Φεβρουάριος ένας μίνι Μάρτιος ήταν. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο ήλιος λάμπει περισσότερο, έχουμε ήδη βγάλει τα πολλά ρούχα, ενώ μπρατσάκια/μπουτάκια/γαμπάκια έχουν σκάσει μύτη.


Η Ανοιξη δεν είναι απλώς ακόμη μία εποχή. Είναι Η εποχή. Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και την αλλαγή αυτή την εισπράττει και η μύτη και το μάτι. Είναι η εποχή των αισθήσεων, αλλά και των παραισθήσεων. Αλλα βλέπουμε, άλλα νιώθουμε, άλλα δείχνουμε. Η Ανοιξη μας (απο)τρελαίνει με τις μυρωδιές της. Ξυπνά τις αισθήσεις μας, όχι δηλαδή πως πρόλαβαν να κοιμηθούν, εμ Χειμώνας ήταν αυτός;


Σήμερα το πρωί μύρισα τις πρώτες μου φρέζιες που έσκασαν μύτη στο μπαλκόνι μου κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση στον Βασιλιά Ηλιο. Τα φυτά μου έχουν ήδη αρχίσει να πετάνε τα πρώτα τους φυλλαράκια, όλα ένα πράσινο ανοιχτό χρώμα. Στον δρόμο είδα και τα δέντρα σε φοβερή κατάσταση, ενώ μυρωδιές από άνθη μου έρχονταν από παντού. Ακόμη και οι σταθμοί του μετρό από Αλιμο μέχρι Ελληνικό μυρίζουν υπέροχα, καθώς η φύση που τους περιβάλλει βρίσκει τρόπο και διεισδύει μέσα στα έγκατα της γης. Η φύση έχει πρεμιέρα!


Δεν έχει σημασία εάν είσαι άντρας ή γυναίκα, μεγάλος ή μικρός, λευκός ή μαύρος, Ελληνας ή πρόσφυγας. Ολοι οι άνθρωποι χαιρόμαστε την Ανοιξη με τον ίδιο τρόπο! Με χαρά, χαμόγελο, προσμονή για κάτι καλύτερο, ένα αύριο με όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Και όπως η ανοιξιάτικος ήλιος έρχεται να μαλακώσει λίγο την ψυχή μας, ας μαλακώσουμε λίγο και την καρδιά μας και το θαύμα της Ανοιξης θα έχει επιτευχθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου