Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η ΘΑΛΑΣΣΑ... ΝΟΝΟΣ

Αυτή κάνει κουμάντο

Τους χειμερινούς μήνες που οι περισσότεροι από εμάς απουσιάζουμε από τις παραλίες η θάλασσα είναι η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού! Εκείνη κάνει κουμάντο. Φέρνει κύματα, στρώνει την άμμο, καταπίνει σκουπίδια και αποτσίγαρα, προστατεύει τα κεκτημένα της με φύκια, φέρνει τα πάνω - κάτω. Οι άνθρωποι είμαστε κλεισμένοι στα σπίτι και στις υποχρεώσεις μας, την ώρα που η θάλασσα εργάζεται πυρετωδώς για να αποκαταστήσει τη ζημιά που της κάναμε το καλοκαίρι και να ανανεωθεί για την επόμενη σεζόν.


Κάνοντας βόλτα στην παραλία τράβηξαν το βλέμμα μου κάτι κορδέλες που απαγόρευαν την πρόσβαση προς την αμμουδιά. Πλησίασα. Οι κορδέλες είχαν μπει εκεί από τον Δήμο ώστε να αποτρέπουν την πρόσβαση επειδή η σκάλα είχε καταρρεύσει. Χρόνια τώρα, η θάλασσα καταστρέφει ο,τιδήποτε δεν είναι δικό της. Ετσι λοιπόν και η τσιμεντένια σκάλα υπέκυψε στη δύναμή της. Με τον καιρό φαγωνόταν, ώσπου φέτος διαλύθηκε. Μπαμ και κάτω.


Η θάλασσα έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες. Κάθε ξένο σώμα απορρίπτεται, λυγίζει αργά ή γρήγορα και το νερό καταλαμβάνει και πάλι τον χώρο που του ανήκει και ακόμη περισσότερο. Μαζί με την Ανοιξη έρχεται και η αναγέννηση της παραλίας που -πεντακάθαρη πια- μας περιμένει και πάλι να την απολαύσουμε. Μακάρι φέτος να καταφέρουμε να τη σεβαστούμε και να της φερθούμε όπως ακριβώς της αρμόζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου