Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗ

Εκτός ρεύματος

Τι κάνεις όταν στη γειτονιά σου η ΔΕΗ έχει πολύωρη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος; Ελα ντε! Η εβδομάδα μου ξεκίνησε χωρίς ρεύμα, αλλά με όρεξη για βόλτες και εξωτερικές δουλειές. Μετά τις συνεννοήσεις μου με τον κηπουρό (δεν ξεχνάς πως είμαι διαχειριστής, έτσι;) βγήκα για τρέξιμο στη θάλασσα. Ξεκίνησα... Φθινόπωρο (είχε κρύο το πρωί) και τελείωσα πάλι με Ανοιξη. Ευτυχώς που όσο προχωρούσε η μέρα ο ήλιος κέρδιζε τη μάχη με τα σύννεφα και η ζέστη επικράτησε και πάλι, αγκαζέ με ένα δροσερό αεράκι.


Εκμεταλλεύτηκα την άδεια μέρα μου και πετάχτηκα μέχρι τα μαγαζιά. Είναι καλό εάν μπορείς να αγοράζεις τα πασχαλινά σου δώρα νωρίς και ειδικά τις πρωινές ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο και δεν ταλαιπωρείσαι. Πήρα και μια πολύ όμορφη λαμπάδα στη Μαριλένη μου και όμορφα ρουχαλάκια και μαγιό για εκείνη και τον Γιώργο. Αλλάζει η σεζόν και τα ρούχα είναι γεμάτα φωτεινά χρώματα και σχέδια. Τέλεια. Πέρασα και από ένα μαγαζί φίλων στη Γλυφάδα για καφεδάκι στη λιακάδα.


Στη συνέχεια επισκέφθηκα το φυτώριο για να αγοράσω έρποντα δενδρολίβανα για μια ξύλινη αυτοσχέδια ζαρντινιέρα που προορίζεται για τη Στεμνίτσα (μην κάνεις πως δεν την ξέρεις). Εκεί μέσα φύτεψα και βολβούς από φρέζιες, αυτές τις παλιές που μυρίζουν υπέροχα. Τους βολβούς τους βγάλαμε χθες από το Σούνιο. Σε περίπου έναν χρόνο θα δω την ξύλινη ζαρντινιέρα να γεμίζει με όμορφα λουλουδάκια που θα 'ρθουν για να μείνουν σαν μικρή έκπληξη μες στον Χειμώνα.


Η διακοπή του ρεύματος μου απέδειξε πως όταν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ηλεκτρικές συσκευές -και κυρίως το λάπτοπ και την τηλεόραση- έχεις άπλετο χρόνο για να κάνεις πράγματα για σένα, που ούτως ή άλλως θα τα έκανες, απλώς τώρα τα έκανα χαλαρά, χωρίς βιασύνες, με χαμόγελο και απόλαυση. Εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή και βρες διεξόδους όταν κάτι εμποδίζει την καθημερινότητά σου. Οταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος!


* Το ρεύμα άργησε να έρθει κατά μία ώρα από το προγραμματισμένο! Νεύρααα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου