Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

Δράση τώρα

Πριν από περίπου μία εβδομάδα περπατώντας στην περιοχή μου είδα πάλι κάτι χημικές τουαλέτες να βρίσκονται τοποθετημένες πάνω στο -ήδη- μικρό πεζοδρόμιο. Τις είχα δει πολλές φορές (χρόνια τώρα), απλώς πάντα έβριζα και νευρίαζα με την ανοησία των υπευθύνων, αφού ακριβώς από κάτω από το πεζοδρόμιο έχει μια εσοχή για πάρκινγκ και θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθούν εκεί. Αυτήν τη φορά δεν έμεινα στα νεύρα. Τράβηξα φωτογραφία και την έστειλα στον δήμο (μέσω μέιλ) προτείνοντάς τους τη λύση που είχα σκεφθεί. Και δούλεψε!

Πριν, οι τουαλέτες εμπόδιζαν την κίνηση των πεζών.

Πλέον το πεζοδρόμιο είναι ελεύθερο για όλους μας.

Δεν πέρασε μία εβδομάδα και βρέθηκα πάλι στο ίδιο σημείο. Ολο χαρά διαπίστωσα πως οι τουαλέτες είχαν κατέβει στην εσοχή και το πεζοδρόμιο ήταν και πάλι ελεύθερο για όλους τους πεζούς, μα κυρίως για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα (εμείς οι τυχεροί μπορούμε να πάμε και από αλλού). Συνεχίζω τον αγώνα μου για μια καλύτερη πόλη φωτογραφίζοντας στραβά κι ανάποδα που μπορούν εύκολα να διορθωθούν και έτσι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων μας. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν όλοι μας το κάναμε αυτό; Και πόσο μετά θα σεβόμασταν περισσότερο πεζοδρόμια, διαβάσεις ΑΜΕΑ (που τις έχουν φτιάξει όπως - όπως και πολλές φορές τα αμαξίδια δυσκολεύονται να τις χρησιμοποιήσουν), πάρκα, πλατείες, τον χώρο που μας περιβάλλει. Κάν' το κι εσύ. Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο κάθομαι και γκρινιάζω γιατί δεν γίνεται τίποτα. Δράσε και κυνήγησε κι εσύ πράγματα. Εστω κι αν σ' αυτή τη χώρα πρέπει συνεχώς να διεκδικούμε τα αυτονόητα!

2 σχόλια:

 1. Καλή κίνηση. Συμφωνώ και με το συμπέρασμα.
  Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα. Εάν όλοι οι πολίτες κάναμε μικρές κινήσεις, η ζωή μας στις πόλεις θα ήταν πολύ διαφορετική.

   Διαγραφή