Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ;

Δεν σφάξανε

Μέρες τώρα το συζητάμε. Το πρώτο μπάνιο! Της σεζόν. Ο καιρός τις τελευταίες ημέρες βοηθούσε. Ανέβηκε η θερμοκρασία, ο ηλιάκος ζέστανε πρόσωπα και ψυχές, ήμασταν έτοιμοι ρε παιδί μου. Σαν μικρούλης έτρεξα και κατέβασα από το πάνω μέρος της ντουλάπας, τα καλοκαιρινά: το σακίδιο θαλάσσης, το αντιηλιακό, μια πετσετούλα, καπέλο και μπόλικη καλή διάθεση.


Στη διαδρομή δεν είναι ότι τραγουδούσαμε μες στο αυτοκίνητο, εγώ πάντως δεν έβαλα γλώσσα μέσα μου. Το 'χα μεγάλη χαρά. Κίνηση ελάχιστη, ελαφριά συννεφιά και δροσούλα συνέθεταν το σκηνικό της πρώτης Κυριακής του Απριλίου. Οι παραλίες άδειες. Ελάχιστοι οι... τρελοί που δοκίμασαν ένα μπλουμ. Λογικά οι περισσότεροι που κολυμπούσαν ήταν χειμερινοί που γι' αυτούς είναι ήδη... καλοκαίρι.


Κάναμε βόλτες, οι πιο τολμηροί της παρέας βούτηξαν... αστράγαλο, εγώ πάλι αρκέστηκα σε περπάτημα στην άμμο και αμέτρητες φωτογραφίσεις της φύσης. Μιας φύσης που είναι στα καλύτερά της. Πράσινο, λουλούδια, ανθάκια, όλα σε πλήρη ανάπτυξη έτοιμα να προσφέρουν χαρά σε όλους εμάς τους ανθρώπους της πόλης.


Κάποτε κάτσαμε και σε ένα παραλιακό ταβερνάκι στα Λεγραινά. Απολαύσαμε ψαράκια συνοδεία ούζου κάτω από τον ήλιο. Πήραμε και λίγο χρώμα. Είναι πολύ ωραία η αλλαγή της εποχής. Βγείτε έξω και χαρείτε τη ζωή, τη φύση, τα νιάτα (πρώτα, δεύτερα, δεν έχει μεγάλη σημασία), τον έρωτα, την παρέα, την εξοχή. Αφεθείτε στη μαγεία του «τώρα» και αν σας βγει, βρέξτε και... αστράγαλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου