Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ

«Χριστούγεννα» ξανά

Θυμάσαι που σου είχα πει και πέρυσι πως αυτή την περίοδο οι σταθμοί του μετρό από Αλιμο μέχρι Ελληνικό μυρίζουν φύση, εξοχή και Ανοιξη, έτσι; Τις προάλλες όμως βρέθηκα ξαφνικά εκτός εποχής, λες και πετάχτηκα μερικούς μήνες πίσω, εκεί κοντά στα Χριστούγεννα.


Στον σταθμό του Ελληνικού είδα παρατημένο στις ράγες ένα τριγωνάκι, από αυτό που λένε τα κάλαντα. Επειδή πάντα στέκομαι στο ίδιο σημείο της αποβάθρας το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν ήταν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, ούτε όμως και τις επόμενες. Οπως ήρθε, έτσι εξαφανίστηκε. Ποιος το άφησε εκεί; Παιδάκι ήταν; Του έπεσε; Στεναχωρέθηκε μετά; Ζήτηση βοήθεια από τον σταθμάρχη; Και ποιος το μάζεψε άραγε; Μήπως τελικά το τριγωνάκι βρήκε και πάλι τον ιδιοκτήτη του; Μακάρι.


Φτάνοντας στο Χαλάνδρι «έκοψα» μέσα από τα ήσυχα στενά, στην οδό Γιασεμιών. Ξαφνικά, στρίβοντας σε μια στροφή είδα κάτω στον δρόμο ένα σετ από τύμπανα. Απουσίαζε -φυσικά- ο μικρός τυμπανιστής ο οποίος ενδεχομένως να βαρέθηκε το οργανάκι του, ή ίσως να το αναβάθμισε σε πολύ καλύτερο, επαγγελματικό. Το ίδιο απόγευμα κιόλας τα τύμπανα είχαν εξαφανιστεί. Και κάπως έτσι, μια ανοιξιάτικη ημέρα γεμάτη με... Χριστουγεννιάτικες πινελιές έφτασε στο τέλος της. Χαμογέλασα όμως. Ισως κάπως έτσι να γιορτάζουν Χριστούγεννα στην Αυστραλία. Με κοντομάνικα, ήλιο, μυρωδιές λουλουδιών, χαρούμενα παιδιά να λένε τα κάλαντα και μικρούς τυμπανιστές να γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ήχους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου