Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Μη με λησμόνει»

Στο κέντρο της πόλης, υπάρχει ένα πολύ γλυκό κατάστημα που μυρίζει Ελλάδα! Είναι το Forget Me Nωt και βρίσκεται στο πρώτο σπίτι που έμεινε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Αθήνα, στο 100 της οδού Αδριανού στην Πλάκα. Το κατάστημα άνοιξε τον Μάρτιο του 2014 και φιλοξενεί μόνο ελληνικά αντικείμενα, ρούχα, παιχνίδια, gadgets, είδη για το σπίτι.Μπαίνοντας μέσα με κέρδισε η υψηλή αισθητική, η ποιότητα των προϊόντων, το ελληνικό άρωμα. Θα βρεις φοβερά t-shirts με... ντόπιο θέμα: από το σεμέν στην τηλεόραση, μέχρι τα γαϊδουράκια στα νησιά και από το φέιμους Γκρίκ... τσολιαδάκι, έως τα ψάρια στις ελληνικές θάλασσες. Επίσης καπελάκια με το γνωστό ελληνικό ματάκι για να μην σε πιάνει το ματάκι, σανδάλια όπως αυτά που φορούσαν οι αρχαίοι θεοί και ένιωθαν... θεές και τόσα άλλα. Βλέπεις τόσα πράγματα, θες τα περισσότερα από αυτά! Οι τιμές κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα, θα βρει δηλαδή το κάθε πορτοφόλι να αγοράσει από κάτι.
Μια δεύτερη έκπληξη με περίμενε στον υπόγειο χώρο του καταστήματος (μπαίνεις από το πλάι) όπου ξετρελάθηκα με την πάνινη τσάντα που έχει σαν μοτίβο το χαρτί που χρησιμοποιεί ο ιχθυπώλης για να τυλίγει τα ψάρια.


Ιδιαίτερη είναι και η τσάντα με τον βασιλικό που ξεχειλίζει από την αυτοσχέδια γλάστρα - ντενεκέ φέτας, εικόνα που συναντάμε σε όλη τη χώρα. Και φυσικά τα υπέροχα κεριά με ελληνικές μυρωδιές, όπως μαστίχα, ούζο και λεμόνι. Δεν υπάρχουν, απλώς! 

Το μαγαζί φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα δείγματα του σύγχρονου ελληνικού design και συνεχώς προστίθενται καινούργια προϊόντα και νέοι σχεδιαστές. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του ότι εάν εμείς οι Ελληνες θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με ποιότητα και προπάντως αισθητική. Αχ αυτή η αισθητική: μακάρι να την είχαμε σαν λαός από το σπίτι και το πεζοδρόμιό μας, μέχρι τις πόλεις, τις πλατείες, ακόμη και στο τελευταίο σουβενίρ που θα πάρεις από ένα νησάκι λίγο πριν αναχωρήσει το πλοίο σου...Οι δε άνθρωποί του, φιλόξενοι και φιλικοί λες και τους ξέρεις χρόνια, λες και είστε φίλοι στο νησί! Αμέ! Κι αν δεν μπορείς να πας στο μαγαζί, έρχεται εκείνο σε σένα μέσω του forgetmenotathens.gr. Κάντε κλικ, πάρτε ιδέες, ψωνίστε, ταξιδέψτε στην όμορφη πατρίδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου