Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΑΘΗΝΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ

Οχι εδώ, όχι εκεί

Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία, τι πιο... φυσικό από το να απαγορεύεις την είσοδο σε δρόμους, πάρκα, δημόσιους χώρους κάθε φορά που νιώθεις πως πιέζεσαι και που θες να κάνεις τα δικά σου χωρίς φυσικά να δέχεσαι μια αντίθετη γνώμη, διάλογο, ή ακόμη και αντιδράσεις! Η ελληνική πολιτεία, όχι μόνο η τωρινή, αλλά από τότε που ξέσπασε -και επίσημα- η κρίση αποφασίζει και διατάζει! Σου λέει ένα «καθ' υπόδειξιν της Αστυνομίας» (πετάει λοιπόν αλλού το μπαλάκι) και κλείνει σταθμούς μετρό, την Ηρώδου Αττικού, την πλατεία Συντάγματος για τις παρελάσεις και εσχάτως ακόμη και τον Εθνικό κήπο!


Είπαμε, έχουμε Δημοκρατία και το υπερηφανευόμαστε κιόλας, αφού εδώ γεννήθηκε το καλύτερο πολίτευμα του κόσμου και όταν εμείς είχαμε πολιτισμό οι άλλοι κρέμονταν από τα δέντρα και μπλα, μπλα, μπλα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως όταν μια πολιτεία φτάνει στο σημείο να φοβάται τους ίδιους της τους πολίτες, κάτι δεν πάει καλά. Εχει πάρει λάθος δρόμο και στραβά αρμενίζει. Διότι αν την κρίση την πληρώναμε όλοι μαζί το ίδιο -πολίτες, πολιτικοί και βολεμένα παρεάκια- θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και δεν θα έτρεμες τους συμπολίτες σου.


Εγώ πάντως θέλω να ξυπνάω, να ζω, να ερωτεύομαι, να αγαπώ, να κάνω όνειρα σε μια χώρα που μπορώ να πάω όπου θέλω ελεύθερα, δίχως απαγορεύσεις επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να κρατήσουν το τιμόνι της. Και οι πριν και οι νυν και δυστυχώς και οι επόμενοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου