Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

EUROVISION 2016: ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ

Απογοητευτική εμφάνιση

Η χώρα της Ουτοπίας θα παραμείνει κάτι ουτοπικό για την Ελλάδα που για πρώτη φορά από τότε που εφαρμόστηκαν οι δύο ημιτελικοί παραμένει εκτός τελικού! Με σχεδόν κλειστά -από ντροπή- μάτια παρακολούθησα φέτος την ελληνική συμμετοχή στην 61η Eurovision.

«Να κι εμάς» που δεν περάσαμε!

Το «Utopian Land» των Argo δεν μου είχε αρέσει από την πρώτη στιγμή που το άκουσα παρά τις προσπάθειές μου να δω και τα όποια καλά στοιχεία του. Είναι ένα κομμάτι που ενώ ξεκινά δυναμικά και όμορφα στην πορεία δεν καταφέρνει να απογειωθεί, ενώ ο στίχος στα αγγλικά και το ποντιακό ραπ είναι ένας ωραιότατος αχταρμάς. Η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στη σκηνή της Στοκχόλμης ήταν μέτρια και δικαίως δεν περάσαμε στον τελικό. Η Κύπρος αντίθετα με τους Minus One και το «Alter Ego», παρά το άσχημο στήσιμο, κέρδισε το κοινό που της έδωσε την πρόκριση στο σόου του Σαββάτου. Ο Α' ημιτελικός ήταν σε γενικές γραμμές βαρετός. Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν και πάλι απολαυστικοί και έσωσαν κάπως την κατάσταση.

Ολος ο... θίασος επί σκηνής.

Από το 2008 που ξεκίνησε το «έργο» με τους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα κατάφερνε πάντα να φτάσει στον τελικό με εξαίρεση τη φετινή χρονιά. Κάτι σχεδόν αναμενόμενο αφού η διοίκηση της νέας ΕΡΤ επέστρεψε στα παλιά μυαλά, αυτά που θεωρούν τον διαγωνισμό ένα «πανηγυράκι» και τον σνομπάρουν προφανώς επειδή εκείνοι είναι του... ποιοτικού. Δεν ενδιαφέρθηκαν να βάλουν καλλιτέχνες να δοκιμαστούν και να κριθούν μπροστά σε κοινό και επιτροπή και έστειλαν θαρρείς ότι βρήκαν μπροστά τους. Κρίμα γιατί ο συγκεκριμένος μουσικός διαγωνισμός έχει πλέον παγκόσμια προβολή και είναι μια καλή ευκαιρία να διαφημίσει κανείς τη χώρα του, τη μουσική του, κάτι φρέσκο και διαφορετικό, να ακουστεί η Ελλάδα και για κάτι άλλο εκτός από την κρίση! Βυθισμένοι στη μιζέρια και τη μετριότητά μας, δυστυχώς αυτό καταφέραμε να δείξουμε και προς τα έξω. Τουλάχιστον πήραμε καλά νέα από το Eurogroup! Ε, δεν μπορείς να κερδίζεις σε όλα τα... Euro!

Το σουβλάκι που δεν έφαγα!

Πάντως, η αποτυχία αυτή θα έχει και άλλες κακές συνέπειες στην οικονομία! Ακυρώνονται κάποια πάρτι που ετοιμάζονταν για τη βραδιά του σαββατιάτικου τελικού αφού δεν θα έχει ελληνικό ενδιαφέρον και γιατί να κλειστείς στο σπίτι; Κρίμα για τα... σουβλάκια και τις πίτσες που δεν θα καταναλωθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου