Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Νερό παντού

Σου έχει τύχει ποτέ να κάνεις μπάνιο την ώρα που βρέχει; Α, μούρλια! Εκεί που κολυμπάς, ξαφνικά νιώθεις μικρά τσιμπηματάκια στην πλάτη και βλέπεις την επιφάνεια του νερού να γεμίζει με στίγματα από τις σταγόνες της βροχής. Στην αρχή είναι περίεργο. Οσο δυναμώνει όμως, γίνεται σχεδόν λυτρωτικό. Ξεπλένει όλο το είναι σου. Επειτα είναι και πρακτικό: βγαίνεις από το θαλασσινό νερό και έχεις στη διάθεσή σου ένα δωρεάν ντους, προσφορά της φύσης!


Την πρώτη φορά που έτυχε να κολυμπήσω με βροχή ήταν όταν ήμουν μικρός. Διακοπές στην Ερέτρια τον Αύγουστο με τους γονείς μου και τους κουμπάρους τους από τη Νέα Υόρκη. Παιδάκι τότε. Μου είχε κάνει εντύπωση που ενώ έξω είχε σχετική ψυχρούλα, το νερό της θάλασσας φάνταζε καυτό... Ωραία εμπειρία. Βέβαια, εάν τριγύρω έχει αστραπές καλό είναι να μην βρίσκεσαι μες στο νερό.

* Το μπάνιο με τη βροχή το έκανα την Κυριακή, με την πρώτη μπόρα που είχε μικρή ένταση και διάρκεια. Εάν βρισκόμουν στο νερό με τη χθεσινή καταιγίδα, σήμερα μάλλον θα με ψαρεύατε από την Αίγινα ή την Πελοπόννησο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου