Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

ΛΑΒ ΣΤΟΡΙ: ΑΝ ΜΠΑΝΚΡΟΦΤ – ΜΕΛ ΜΠΡΟΥΚΣ

«Πάρτι» 44 χρόνων

Με μια πρώτη ματιά, φαινόταν πως ήταν ένα από τα πιο... μη ταιριαστά ζευγάρια του 20ου αιώνα! Την πρωτοείδε στις πρόβες της εκπομπής του σόου του Πέρι Κόμο, το 1961. Θαμπώθηκε από την εικόνα της και στη μέση του θεάτρου έβαλε απλώς μια φωνή: «Εϊ, Αν Μπάνκροφτ, είμαι ο Μελ Μπρουκς»! Και αυτό ήταν όλο. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία τους... Ηταν αυτός ο αυθορμητισμός του Μπρουκς που κέρδισε τη Μπάνκροφτ. «Κανένας άντρας δεν με είχε προσεγγίσει ποτέ τόσο επιθετικά. Μόλις είχα ολοκληρώσει τις ταινίες «Two for the Seesaw» και «The miracle worker» και οι άνθρωποι, ειδικότερα οι άντρες έδειχναν να με φοβούνται. Το να ακούω μια αντρική φωνή να με καλεί από τα σκοτάδια, κάτω στην πλατεία ήταν κάτι το μαγικό. Ειδικότερα όταν η φωνή μου θύμιζε κάτι ανάμεσα σε Κλαρκ Γκέιμπλ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Είδα τελικά ότι αυτός ο άντρας ήταν ο Μελ Μπρουκς. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, δεν με άφησε ποτέ από τα μάτια του», είχε πει εκείνη.


Και όντως δεν την άφησε ούτε λεπτό μακριά του, σε βαθμό μάλιστα πιεστικό. Είναι όμως από εκείνα τα φλερτ που όταν θέλεις τον άλλο τόσο πολύ, δεν νιώθεις καμία πίεση, απλώς αφήνεσαι σ' αυτό, μαγεύεσαι, χάνεσαι, ταξιδεύεις... Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μελ τη ρωτούσε που πηγαίνει και όποια απάντηση κι αν έδινε η Αν, εκείνος απαντούσε ακριβώς το ίδιο. Πήγαινε στον ατζέντη της; Στον ίδιο ατζέντη πήγαινε κι αυτός την ίδια ακριβώς στιγμή. Στο ίδιο σούπερ μάρκετ, στην ίδια βόλτα, στο ίδιο θέατρο... «Οπου κι αν έλεγα ότι πήγαινα, αμέσως έλεγε ότι κι αυτός είχε προγραμματίσει να κάνει το ίδιο. Κι αυτό συνέβαινε κάθε μέρα, όλη μέρα. Ο τύπος δεν με άφηνε ποτέ μόνη μου, δόξα τω Θεώ», είχε αποκαλύψει η Μπάνκροφτ...


Δεν τους πήρε καιρό να ερωτευθούν σφόδρα. Ουσιαστικά έπαθαν «ζημιά» ο ένας με τον άλλο σχεδόν ακαριαία, άσχετα αν δεν το παραδέχτηκαν. Η Μπάνκροφτ είχε πει χαρακτηριστικά: «Τον ερωτεύθηκα σχεδόν αμέσως. Βλέπετε, έμοιαζε σαν τον πατέρα μου και φερόταν σαν την μητέρα μου»! Ο γάμος τους ήρθε το 1964, τρία χρόνια μετά από τη γνωριμία τους. Παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη και για τους δύο ήταν ο δεύτερος γάμος. Και παρά το ότι ο Μπρουκς είχε ήδη τρία παιδιά από τον προηγούμενό του γάμο, θέλησε να αποκτήσει παιδί και με τη Μπάνκροφτ. Ο γιος τους, Μαξ, ήρθε στον κόσμο το 1972 και ολοκλήρωσε την ευτυχία των γονιών του.


Το ζευγάρι συνεργάστηκε και επαγγελματικά σε αρκετές ταινίες. Το καλό κλίμα που επικρατούσε στο κινηματογραφικό πλατό μεταφερόταν και στο σπίτι, τα νεύρα και τα άγχη όμως όχι. «Ημασταν σαν ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Αλλά κάθε φορά που άκουγα το κλειδί να μπαίνει στην πόρτα, ήξερα πως το... πάρτι ξεκινούσε», παραδεχόταν η Μπάνκροφτ δίνοντας ένα άλλο τόνο στη σχέση της με τον Μπρουκς.


Και εδώ όμως, όπως σε όλες τις μεγάλες ερωτικές ιστορίες, το τέλος της γράφτηκε με πόνο. Η Αν απεβίωσε, τον Ιούνιο του 2005, σε ηλικία 73 χρόνων χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Δύο μήνες νωρίτερα, πρόλαβε να γίνει γιαγιά όταν η γυναίκα του γιου της, Μισέλ, γέννησε τον Χένρι Μάικλ Μπρουκς. Ο Μελ δεν την έχει ξεχάσει. Ακόμη και σήμερα τη θυμάται με νοσταλγία, χαμόγελο κι εκείνο το μικρό σφίξιμο στην καρδιά. «Η Αν θα μπορούσε να φτάσει τα 83, ακόμη και τα 90 χρόνια. Θα είχαμε κι άλλα μοναδικά χρόνια μαζί», λέει και χαμογελά όταν σκέφτεται όλα όσα μοιράστηκαν τα 44 χρόνια που ο ένας βρέθηκε στη ζωή του άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου