Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ... ΑΜΟΡΓΙΑΝΕΣ

Νιάρρρ

Οι γάτες στην Αμοργό είναι διαφορετικές! Είναι σταρ, είναι ανεξάρτητες, είναι φιλικές και παιχνιδιάρες με όλους. Ξεπετάγονται από το πουθενά και σε δευτερόλεπτα βρίσκονται στα πόδια σου. Σε κοιτάνε, θέλουν χάδια, άλλες πάλι νιαουρίζουν ζητιάνικα για λίγο φαγητό κι ας είναι οι πλέον καλοταϊσμένες σε όλο το σοκάκι. Ποζάρουν κιόλας! Ισως δεις και μερικές σνομπ, να ξαπλάρουν νωχελικά στις άσπρες πλάκες, σαν να μην υπάρχει αύριο, μόνο το τώρα!


 

Στις βόλτες μου στο συγκλονιστικό νησί των Κυκλάδων, σχεδόν πάντα είχα μια γατούλα συντροφιά. Αλλοτε με κυνηγούσε μετά το μπάνιο, σαν να ήθελε να μάθει που έκανα βουτιά, εάν είχε κόσμο, τι ώρα έφτασε το λεωφορείο, αν έφαγα κάτι πάνω στα βότσαλα, ποιος με πήρε τηλέφωνο (αν κατάφερε δηλαδή να βγάλει γραμμή).
Οι γάτες στην Αμοργό είναι μεγάλες κουτσομπόλες. Θέλουν να τα ξέρουν όλα. Μεγάλωσαν ανάμεσα σε κόσμο και το καλοκαίρι που ο τόπος τους σφύζει από ζωή, είναι το καλύτερό τους. Θέλουν να μάθουν τα νέα των τουριστών, τι συνέβη τον περασμένο χρόνο στη ζωή των μόνιμων παραθεριστών, θέλουν όμως να σου πουν και τα δικά τους νέα, με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο.
Αν βρεθείς στο νησί σίγουρα θα τις πετύχεις. Εάν όχι, θα φροντίσουν αυτές να σε βρουν. Είτε στη Χώρα, είτε στην Αιγιάλη, στα Κατάπολα, στη Λαγκάδα, στα Θολάρια, στο Ξυλοκερατίδι. Είναι ντόπιες και μετράνε πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου