Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Πάρε και μένα... μπάρμπα

Η Αμοργός είναι ένα στενό και μακρύ νησί. Συνεπώς δεν περπατιέται. Εάν δεν έχεις αυτοκίνητο, ή μηχανάκι ή δεν νοικιάσεις κάποιο όχημα, τότε είτε θα πρέπει να μείνεις στη βάση σου (δεν παίζει), ή να βασιστείς στα τοπικά ΚΤΕΛ που είναι μια εύκολη και οικονομική (οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από το 1,70€) λύση. Ετσι κάναμε κι εμείς. Ευτυχώς που τα δρομολόγια στο νησί είναι σχετικά συχνά και συνεπή στην ώρα τους και έτσι μπορείς να προγραμματίζεις τις διαδρομές και τις βόλτες σου.


Οι οδηγοί των οχημάτων είναι τρομεροί επαγγελματίες, φιλικοί, χαλαροί και ευγενικοί (τα αυτονότητα δηλαδή, που όμως δύσκολα συναντάμε σε αυτή τη χώρα). Τα άνετα και κλιματιζόμενα πούλμαν είναι γεμάτα με τουρίστες κάθε φυλής και εθνικότητας. Ολοι χαρούμενοι και ευδιάθετοι μοιράζονται το ίδιο λεωφορείο. Αλλοι πάνε βόλτα στη Χώρα, άλλοι για μπάνιο σε κάποια απομακρυσμένη παραλία. Ορισμένα οχήματα έχουν και εισπράκτορα που λειτουργεί και σαν... ξεναγός, αφού προτείνει παραλίες, χωριά, αλλά και μέρη που αξίζει να δεις.


Με έδρα μας τα Κατάπολα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ ήταν συνοδοιπόρος μας το φετινό καλοκαίρι, αφού μας βοήθησαν να γνωρίσουμε καλύτερα την Αμοργό και μας μετέφεραν με ασφάλεια και ευχάριστες μουσικές στα τέσσερα σημεία του νησιού. Ομως προσοχή: δεν θες να κάτσεις στις μπροστινές θέσεις. Τα πούλμαν είναι πολύ μεγάλα για τους στενούς δρόμους του νησιού και κάθε φορά που ο οδηγός παίρνει στροφή (και οι δρόμοι είναι... φιδάκια) νομίζεις πως το λεωφορείο πέφτει στον γκρεμό, ή τουλάχιστον βρίσκεται το μισό στον αέρα!


Και τώρα στα μείον. Υπάρχουν και οι αδικημένες παραλίες προς τον επίσης αδικημένο Νότο του νησιού που εξυπηρετείται με ελάχιστα δρομολόγια που σχεδόν πάντα είναι φίσκα και οι άνθρωποι των ΚΤΕΛ αναγκάζονται να βάζουν και έκτακτα δρομολόγια ώστε να μην ξεμείνει κανείς σε κάποια απομακρυσμένη παραλία. Αν όμως σου συμβεί κάτι τέτοιο, ετοιμάσου είτε για ταξί, είτε για να το κόψεις με το... πόδι!

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου