Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ (ΒΡΟΧΕΡΟ) ΜΕΤΩΠΟ

Φθινόπωρο είναι, θα περάσει

Τα γκρι σύννεφα καλύπτουν τα λιγοστά ανοίγματα στον αττικό ουρανό. Η βροχή ήρθε για να μείνει. Εντάξει, για σήμερα. Αύριο είναι μια αλλιώτικη μέρα. Σήμερα έχουμε Φθινόπωρο στην πρωτεύουσα, κάτι σχεδόν σπάνιο για εμάς. Σε μερικές ώρες θα έρθει πάλι Καλοκαίρι. Σαν μικρό παιδί χαζεύω τη βροχή που πάντα με μάγευε. Ο καιρός ανοίγει και κλείνει. Ρίχνει καρέκλες, μετά βγάζει λίγο ήλιο τα στεγνώνει όλα και φτου κι απ' την αρχή. Σαν παιχνίδι. Μουσκεύω, τα στεγνώνεις και πάμε πάλι.


Τα πουλιά έχουν κάτσει πρώτο τραπέζι... σύρμα και χαζεύουν τον ορίζοντα. Απολαμβάνουν τη δροσερή ημέρα και με το που θα έρθει πάλι το νερό, θα κρυφτούν στις φωλιές τους. Αλήθεια που μένουν τα πουλιά στις μεγαλουπόλεις που δεν έχουν δέντρα; Στο Χαλάνδρι πάντως έχουν κάνει φωλιές μέσα στους σταθμούς του μετρό. Εκεί στις κυλιόμενες. Τι ιστορίες θα έχουν να μας πουν... Πόσα θα έχουν δει τα μάτια τους...


Το κόβω με το πόδι. Μικρές λιμνούλες σχηματίζονται σε δρόμους και πεζοδρόμια. Αλλες με λασπωμένο, άλλες με καθαρό νερό. Τις αποφεύγω κάνοντας ζιγκ ζαγκ. «Έι οδηγέ, περίμενε. Πεζός εδώ», θέλω να φωνάξω πριν με κάνει κανείς μούσκεμα. Εσκασε μύτη και ο ηλιάκος. Λες να προλάβω να φτάσω στο σπίτι πριν ξαναπιάσει βροχή; Ισως. Αλλά πάλι κι αν βραχώ, δεν πειράζει. Είπαμε: αύριο πάλι Καλοκαίρι θα 'ναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου