Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ... ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ

Τίποτε δεν πάει χαμένο

Εναν πρωτότυπο τρόπο έχουν βρει οι θαμώνες της παραλίας των παιδικών μου χρόνων για να στολίζουν τα διάφορα αντικείμενα που ξεβράζει η θάλασσα. Τα ανακυκλώνουν... αλλιώς. Τα επαναχρησιμοποιούν για να στολίσουν τους βράχους της παραλίας φτιάχνοντας ένα ενδιαφέρον κολάζ, κάτι σαν έκθεση Τέχνης.


Χρησιμοποιώντας καρφιά και ξύλα έχουν δημιουργήσει «ράφια» πάνω στα οποία τοποθετούν τις πέτρες σαν ψηφιδωτό. Σε άλλα σημεία οι πέτρες κρέμονται με σκοινιά και κλωστές και μας εύχονται «Καλό καλοκαίρι»! Παραδίπλα θα βρει κανείς κουτάλες και πινέλα. Τα έφερε το κύμα στην ακτή, τα μάζεψαν οι καλλιτέχνες της παραλίας και τα στόλισαν κι αυτά.


Σε μια εσοχή του βράχου μια διάτρητη πέτρα λειτουργεί σε μολυβοθήκη. Ενα στιλό και δύο κοντά μολύβια γνωστού σουηδικού καταστήματος με έπιπλα, φωτιστικά και ήδη σπιτιού περιμένουν όποιον έχει φέρει το σταυρόλεξό του, άλλα δεν έχει με τι να το λύσει. Η κατασκευή ολοκληρώνεται με σημαδούρες, αλλά και παιδικά νεροπίστολα.


Στο κέντρο της αυθόρμητης αυτής έκθεσης δεσπόζει η επιγραφή: «Παρακαλώ, μην πετάμε σκουπίδια, ευχαριστώ», επιγραφή που λίγο επηρέασε και φέτος τους λουόμενους που δεν σεβάστηκαν την αμμουδιά όσο θα έπρεπε! Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα αντικείμενα... Κι αν κουραστείτε, κάντε μια στάση στο διπλανό παγκάκι και απολαύστε την έκθεση από μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου