Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Σ' ΑΓΑΠΩ, ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ, ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

Εγκλωβισμένοι στην... ασφάλεια

«Γυρνώ στο σπίτι από τη δουλειά και νιώθω μια ευτυχία. Μια πραγματική ευτυχία. Και μετά βλέπω το αυτοκίνητό σου παρκαρισμένο, συνειδητοποιώ πως είσαι στο σπίτι και μελαγχολώ! Θέλω να σώσω τη ζωή μου, όσο ακόμη μπορώ! Δεν σε αγαπώ πια. Θέλω διαζύγιο»! Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, τη Φράνσις της νέας σειράς του HBO, «Divorce». Αλήθεια, σου έχει συμβεί να είσαι με έναν άνθρωπο τόσα χρόνια, η σχέση σας να έχει φτάσει σε τέλμα, να μην μπορείς ούτε καν να τον βλέπεις μπροστά σου, να θες να προχωρήσεις, να μην ξέρεις πως, να φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα; Στη Φράνσις αυτό συμβαίνει. Εχει σιχαθεί την ώρα και τη στιγμή που ζει με τον Ρόμπερτ (Τόμας Χέιντεν Τσερτς) και θεωρεί πως ο εραστής της, Τζούλιαν, ίσως να κρατά το κλειδί της ευτυχίας της, του... παρακάτω.


Ενα βράδυ στο πάρτι ενός φιλικού τους ζευγαριού, Ρόμπερτ και Φράνσις γίνονται μάρτυρες ενός οικογενειακού καβγά με απρόβλεπτες συνέπειες. Ενας πυροβολισμός και μια καρδιακή προσβολή βάζουν σε κίνηση μια αλυσίδα γεγονότων. «Σε χωρίζω! Δεν υπάρχει τίποτα νορμάλ σε όλο αυτό. Απλώς πρέπει πρώτα να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο», λέει η Φράνσις σε έναν διαλυμένο Ρόμπερτ και τρέχει στην αγκαλιά του εραστή της, ο οποίος με τη σειρά του παθαίνει σοκ, αφού καλή ήταν για γκόμενα, όχι όμως να πάρει διαζύγιο και να του φορτωθεί! Την απόρριψη του εραστή ακολουθεί μεταμέλεια, αναμονή και στο τέλος μια πελώρια κωλοτούμπα και επιστροφή στον Ρόμπερτ. «Τώρα μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στην εποχή που συμπαθούσε ο ένας τον άλλον», του λέει, όμως είναι πια πολύ αργά. Εκείνος έχει ανακαλύψει την απιστία της. Την πετά έξω από το σπίτι, της υπόσχεται να στρέψει τα παιδιά τους εναντίον της και το «Διαζύγιο» μόλις τώρα ξεκινά.


Αλήθεια, σου έχει συμβεί να είσαι εγκλωβισμένος σε μια σχέση; Να ψάχνεις τη σανίδα σωτηρίας σε έναν τυχαίο εραστή/ερωμένη; Να πνίγεσαι τόσο πολύ, που να μην νοιάζεσαι για το τι πρόκειται να κάνεις; Κι όταν το πλάνο δεν βγαίνει, να επιστρέφεις στο γνώριμό σου παρελθόν, μπας και καταφέρεις να αλλάξεις κάτι, να σώσεις ό,τι μπορεί αν σωθεί, ουσιαστικά να δίνεις μια παράταση ζωής σε κάτι ήδη πεθαμένο! Τι είναι αυτό που μας κρατά σε μια σχέση, όταν φαινομενικά όλα έχουν τελειώσει; Η αγάπη; Η συνήθεια; Η σιγουριά; Το συμφέρον; Πόσο όμως μπορείς όμως να βάλεις τη ζωή σου σε αναμονή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου