Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΩΝ ΓΙΑΣΕΜΙΩΝ

Σενάρια με τυχαία πλακάκια

Μια ευαίσθητη, ίσως και πονεμένη ψυχή κυκλοφορεί τα βράδια στην οδό των Γιασεμιών, ανάμεσα σε Μαρούσι και Χαλάνδρι και ζωγραφίζει στις πλάκες του πεζοδρομίου. Περνώ σχεδόν καθημερινά από τον δρόμο αυτό και αν και γενικά κοιτάζω κάτω (αφού τα ελληνικά πεζοδρόμια δεν είναι αυτό που λες βατά κι αν δεν προσέξεις μπορεί να βρεθείς ακόμη και με σπασμένο πόδι), δεν είχα παρατηρήσει μέχρι πρότινος αυτόν τον νεαρό καλλιτέχνη.


Εχει δημιουργήσει ένα καρτούν, κάτι σαν μικρό μαμούνι με ρίγες και κεραίες που κάνει αισθητή την παρουσία του σε διάφορες πλάκες της οδού. «Σενάρια με τυχαία πλακάκια» ήταν το πρώτο μήνυμα που είδα και έκτοτε δεν ξεκόλλησα το βλέμμα μου από το πεζοδρόμιο.


Ηθελα να ανακαλύψω κι άλλα τέτοια σκιτσάκια με αυτό το συμπαθέστατο καρτούν! Παρακάτω είχε ένα σκέτο «Τα 'χω παίξει», που μπορεί να εκφράζει πολλούς από εμάς, ειδικά αυτή την εποχή.


Προχώρησα λίγο ακόμη και το ιδιαίτερο αυτό μαμούνι ξεπρόβαλλε και πάλι με νέο μήνυμα: «Περίεργο βράδυ». Ο εν λόγω καλλιτέχνης εκφράζει το συναίσθημά του στον δρόμο. Το απλώνει στο πεζοδρόμιο και ίσως με αυτόν τον τρόπο να ξεδίνει και να μοιράζει τη «σκατάθλιψή» του, έτσι ακριβώς την εξέφρασε!


Λίγο πριν από το τέλος, παρατήρησα και ένα σκίτσο αισιοδοξίας. Ενα «Μακάρι» που μες στα γκρίζα πλακάκια φάνταζε τόσο δυνατό και φωτεινό.


Συνέχισα να περπατώ. Θα ξαναπεράσω και ελπίζω ο καλλιτέχνης να έχει γεμίσει και άλλα πλακάκια με τα ευρηματικά του σενάρια και τις λέξεις που αν και μικρές, μοιάζουν να έχουν να πουν τόσα μεγάλα πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου