Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ ΩΠ, ΤΟ 'ΡΙΞΑ...

...στο «Σορολόπ»

Μια γλυκιά έκπληξη με περίμενε στο κέντρο της πόλης. Ακριβώς στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Μεταξά στην Αθήνα βρίσκεται το «Σορολόπ», ένα από τα πιο γλυκά παγωτατζίδικα - γλυκατζίδικα που έχουμε. Με πήγαν φίλοι και φυσικά όταν άκουσα ότι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού ήταν το προφιτερόλ δεν ήθελα ούτε καν δεύτερη σκέψη για να πειστώ. Περπατήσαμε μέχρι εκεί από το Σύνταγμα. Η Αθήνα είναι γεμάτη αντιθέσεις και πλάι σε ένα γκρεμίδι και έναν λερωμένο τοίχο με σπασμένο πεζοδρόμιο μπορεί να σκάσει μύτη κάτι ιδιαιτέρως γοητευτικό. Ετσι ήταν για μένα και το «Σορολόπ». Μια ευχάριστη έκπληξη!Χάζεψα σαν μικρό παιδί την πεντακάθαρη βιτρίνα με τα γεμιστά με κρέμα σου που περίμεναν να τα... κολυμπήσεις σε μια από τις τρεις σοκολάτες: λευκή, μπίτερ και γάλακτος. Πήραμε δύο σουδάκια με γάλακτος και τα μουγκρητά (ηδονής) μας τα άκουγε ο νεαρός που μας σέρβιρε: ένας εναλλακτικός τύπος, σαν... τρελός επιστήμονας που είμαι σίγουρος ότι στο υπόγειο του καταστήματος έχει μία μικρή χρονομηχανή και όταν δεν φτιάχνει προφιτερολάκια ταξιδεύει μπρος και πίσω στον χρόνο.


Στην διπλανή βιτρίνα δέσποζαν κάμποσες γεύσεις παγωτού, που μπορείς άμα θες να τις απλώσεις πάνω στο προφιτερόλ σου, ή στα τσουρέκια που επίσης προσφέρει το κατάστημα. Φαντάσου τώρα ένα υπέροχο μπολάκι με τσουρέκι, ρευστή σοκολάτα και παγωτό βανίλια και τρέχα στα Εξάρχεια να το κάνεις δικό σου.


Το κατάστημα λειτουργεί στην περιοχή από το 2014 και περιμένει να σε σερβίρει καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα. Μόνο βιάσου γιατί αν δεν προλάβεις, ίσως τα φάω όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου