Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ

Μπαράκ και ξερό ψωμί

Ηρθε ο προεδρούλης των ΗΠΑ και όλο το πολιτικό σύστημα στάθηκε στο ύψος του! Καλά, μην φανταστείς, δεν είναι δα και μπασκετμπολίστες. Και να τα χαλιά, να οι μπάντες, να ο στρατός, να οι πομπές, να τα φοντάν στο Προεδρικό Μέγαρο. Φιλόξενος λαός οι Ελληνες, μην μας βλέπεις έτσι άξεστους. Και το βρακί μας θα σου δώσουμε φτάνει να περάσεις καλά και ας ταλαιπωρούμαστε οι υπόλοιποι στο παρασκήνιο. Να, σήμερα για παράδειγμα που σχεδόν παρέλυσαν οι συγκοινωνίες από στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ.


Ηρθε ο προεδρούλης των ΗΠΑ και οι άνθρωποι του μετρό επέλεξαν να κάνουν απεργία, αλλά μετά να την πάρουν πίσω και μετά να την κρατήσουν ως είχε. Λες και οι επιβάτες είναι με το ειδησεογραφικό σάιτ στο χέρι. Και κάπως έτσι έφτασα στο μετρό στις 09.30 και έφαγα πόρτα, αφού η στάση εργασίας έληγε στις 10.00. Και μετά ο κακός χαμός για να χωρέσουμε όλοι, όπως Ιαπωνία, αλλά εκεί για διαφορετικούς λόγους.


Ηρθε ο προεδρούλης των ΗΠΑ και είπα πρωί - πρωί να κάνω τουρ στην υπόγεια Αθήνα, αφού πολλοί κεντρικοί σταθμοί ήταν κλειστοί και οι ανταποκρίσεις ήταν δύσκολες και περιορισμένες. Εφτασα στη δουλειά μετά από περίπου 2,5 ώρες, σχεδόν κατάκοπος και ξενερωμένος. Αλλά δεν πειράζει. Τα δικαιώματα των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών πάνω από όλα. Ποια δικαιώματα; Να, μωρέ, δεν θέλουν να μπουν όλοι σε έναν όμιλο, αλλά να έχει ο καθένας τον δικό του, με τα δικά του προνόμια και άλλα τέτοια ωραία συνδικαλιστικά που έφτασαν την Ελλάδα εδώ.


Ηρθε ο προεδρούλης των ΗΠΑ και έφυγε. Και μείναμε πάλι μόνοι μας. Στη μιζέρια και την κακομοιριά μας. Να πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Να μην αλλάζουμε τίποτε, γιατί δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε για το κοινό καλό, για καλό της χώρας. Ηρθε ο Μπαράκ Ομπάμα και έφυγε. Και κάτι μου λέει πως όταν θα έρθει για επίσκεψη κάποιος άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ εμείς πάλι με τα ίδια θα τρωγόμαστε. Απλώς τότε δεν θα έχουμε ούτε καν βρακί να του δώσουμε, ενθύμιον από την Ελλάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου