Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

Ω, ναι, ήρθε η ώρα

Μπορεί να το καθυστερήσεις όσο θες... Μπορεί να βρεις ένα σωρό δικαιολογίες... Μπορεί να βάλεις κάποιον άλλον να το κάνει για σένα. Ομως η ώρα της ντουλάπας έφτασε και πάλι, είναι εδώ και απαιτεί αλλαγές. Τέρμα πια η εποχή που φορούσαμε καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα μαζί. Που τραβούσαμε χειμερινά ρούχα από τα ψηλά ράφια κι έπειτα τα μπερδεύαμε με τα καλοκαιρινά. Ολα σε τάξη, όλα στη θέση τους.


Σήμερα κι εγώ σαν καλός Παρθένος είπα να βάλω μια τάξη στη ντουλάπα να κρύψω κάπως τα καλοκαιρινά και να φέρω σε πρώτη μούρη τα χειμωνιάτικα. Αφού πέταξα τα πάντα στο κρεβάτι, άρχισα με γοργές κινήσεις να κάνω αναδιανομή... πλούτου και σε λίγα λεπτά όλα ήταν έτοιμα. Με ορισμένα ρούχα βέβαια είχαμε και τις στιγμές μας: «Που ήσουν εσύ βρε; Χρόνια έχω να σε βάλω», είπα σε ένα τζιν που δεν έχει φορεθεί και πολύ λόγω αύξησης του βάρους μου. Το φτιάξιμο της ντουλάπας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να θυμηθείς τα παλιά σου ρούχα, να δεις αν κάτι πετιέται, αν κάτι αντέχει ακόμη στον χρόνο, να θυμηθείς ανθρώπους και καταστάσεις.


Τα παπούτσια με μπέρδεψαν λιγάκι, αφού υπάρχουν ορισμένα all weather και ορισμένα που απλώς ανοίγω τα κουτιά τους κάθε σεζόν, τα κοιτάζω και τα αποθηκεύω ξανά αφού ούτε χαλασμένα είναι, ούτε όμως φοριούνται. Απλώς πηγαινοέρχονται και περιμένουν υπομονετικά ούτε κι εγώ ακριβώς ξέρω τι. Στο τέλος, σαν μπόνους έκανα και μια γενική καθαριότητα και τώρα που τελείωσα κοιτάζω όλο υπερηφάνεια το σπίτι και τις ντουλάπες μου και σκέφτομαι: πόσες μέρες έμειναν ακόμη για να ξανακάνω ντουλάπα; Για το καλοκαίρι! Εκεί που όλα είναι πιο ανάλαφρα και πιο ωραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου