Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

«Big Brother» στους συρμούς

Και σε αυτό το σημείο κυρίες και κύριοι, επιβάτες του μετρό και μη, να σας ενημερώσω -εάν δηλαδή δεν το έχετε πάρει ήδη είδηση- πως ξεκίνησαν να μπαίνουν κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στα βαγόνια! Επιτέλους δηλαδή!


Η ασυδοσία ορισμένων επιβατών θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας. Σε αρκετούς συρμούς έχω παρατηρήσει πως λείπουν τα ειδικά σφυράκια που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να σπάσεις συγκεκριμένα τζάμια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης λείπουν αρκετοί πυροσβεστήρες. Η χαζομάρα ορισμένων που κλέβουν τα χρήσιμα αυτά αντικείμενα από τα τρένα του υπόγειου σιδηρόδρομου δεν περιγράφεται. Λες και οι ίδιοι δεν έχουν την πιθανότητα να κινδυνέψουν ποτέ!


Από την άλλη βέβαια, τώρα ίσως υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια (χλωμό), θα πρέπει όμως όλοι μας να περιοριστούμε ένα τσακ, αφού οι κάμερες θα καταγράφουν τα πάντα. Θες ας πούμε να δώσεις ένα φιλάκι στην παράνομη σχέση σου; Νόου! Θες να χουφτώσεις τον/την σύντροφό σου; Ασ' το καλύτερα. Είναι αργά και είσαι στο τελευταίο βαγόνι και έχεις... κάψες; Σκέψου το δεύτερη φορά. Ο υπόγειος «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ, ήρθε για να μείνει και εμείς θα πρέπει να είμαστε σούζα και με χαμόγελο! Τα 15 λεπτά διασημότητας, τώρα δικαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου