Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ;

Εδώ σε θέλω

«Κυκλοφορώντας» σε Τοίχους φίλων στο Φέις βρίσκει κανείς διαμαντάκια. Οπως αυτό εδώ, τις προάλλες, στον Τοίχο της Φίλιας. «Τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου σε μία στιγμή», αναρωτήθηκε η συνάδελφος και αμέσως άρχισε κατεβατό απαντήσεων. Γυναίκες και άντρες συμμετείχαν σε αυτό το άτυπο γκάλοπ και η αλήθεια είναι πως ενώ περίμενα τις πιο χιουμοριστικές και απαντήσεις... άδειασμα από τους κυρίους, τελικά με εξέπληξαν οι κυρίες!


Οι περισσότεροι συμμετέχοντες επέλεξαν τα SOS για να απαντήσουν: τη γέννηση ενός παιδιού, ένα ατύχημα, έναν έρωτα, μία αρρώστια, την ανεργία, την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. «Αυτά τα δευτερόλεπτα που σου παίρνουν κάποιον και δεν τον ξαναβλέπεις ποτέ... Η ζωή δεν ξαναγίνεται ίδια ποτέ», έγραψε ένας. «Ο άδικος και πρόωρος θάνατος του μοναδικού ανθρώπου που -ενώ δεν συμφωνούσε και δεν σε καταλάβαινε πάντα- σε στήριζε και υποστήριζε πάντα τις επιλογές σου με την πλέον φυσική τρυφερότητα», σχολίασε κάποιος άλλος. Ενδιαφέρον βρήκα και στην απάντηση «ο αιφνίδιος πλουτισμός και η φτώχεια», καθώς και οι δύο αυτές καταστάσεις σε κάνουν να αναθεωρείς τα πάντα, να απομακρύνεις κόσμο από γύρω σου (ή να σε απομακρύνουν), να αλλάζεις μια για πάντα.


Υπήρξαν βέβαια και οι ποιητικές απαντήσεις. Ξεχώρισα το «Μία συνάντηση, ένα μήνυμα, ένα γράμμα, μια συζήτηση», το «Μια απόφαση που πήρες, ή ένα γεγονός που δεν επέλεξες, ή ο συνδυασμός και των δύο», το «Οταν κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν τον αναγνωρίζεις πια» και το «Μια ατάκα από το στόμα αγαπημένου σου προσώπου που αποκαλύπτει ότι παίζεις ακριβώς τον αντίθετο ρόλο από αυτόν που νόμιζες», ΣΟΚ, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Αντίθετα, γέλασα πολύ με τις... αδειαστικές απαντήσεις κάποιων άλλων, που έβγαλαν μπροστά το χιούμορ τους. «Ενα σπασμένο προφυλακτικό» αναρωτήθηκε μια φίλη και όντως αυτό μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή! «Ο μαλάκας που θα αποφασίσει να αλλάξει λωρίδα χωρίς να βγάλει φλας, 2 milisecond πριν τον προσπεράσεις», σχολίασε κάποιος άλλος, ενώ μια κοπέλα μάς γείωσε κανονικά λέγοντας: «Πολύ ρομαντικοί είστε όλοι. Οι έξι αριθμοί του Τζόκερ φυσικά»!


Αλήθεια τώρα, τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου σε μια στιγμή; Είναι όλα τα παραπάνω, ή μήπως το ένα και μοναδικό, η αναπνοή; Οσο αναπνέεις μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, να αντέξεις τα πάντα, να συγκρουστείς με όλους, να δεις τη ζωή αλλιώς, να μηδενίσεις το κοντέρ! Κι έτσι ξαφνικά είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου