Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΙΝΑ

Σεμινάριο για αρχάριους

Η μαγειρική ήταν μόνο αφορμή! Είχαμε καιρό να βρεθούμε φίλοι και συνάδελφοι που υπό κανονικές συνθήκες είμαστε από το ένα μέρος στο άλλο κάνοντας τα... λαγωνικά! Την ευκαιρία για τη συνάντηση αυτή μάς έδωσε το κάλεσμα της σεφ Ντίνας Νικολάου σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Yoleni's Flasgship Store, στο Κολωνάκι για να μαγειρέψουμε μαζί της.


Ανεβήκαμε στον 3ο όροφο και μπήκαμε στην αίθουσα όπου διεξάγονται τα σεμινάρια μαγειρικής. Η σεφ μάς περίμενε με ένα πλατύ χαμόγελο και αφού μάς κέρασε ένα τσάι ξεκίνησαμε τις προετοιμασίες για το δείπνο. Θα μάς έδειχνε πως να φτιάξουμε ριζότο με μανιτάρια και γαρίδες. Μάς αποκάλυψε και μερικά από τα μυστικά της, όπως τι ρύζι να χρησιμοποιούμε, ή τι μπαχαρικά πρέπει να βάζουμε μέσα και όσο εγώ κρατούσα σημειώσεις στο κινητό η μύτη μου κόντευε να σπάσει. Ωσπου ήρθε η στιγμή της δοκιμής. Δεν περιγράφω άλλο!


Ενα καλό δείπνο με φίλους συνοδεύεται πάντα και από ένα φοβερό γλυκό. Η Ντίνα μάς ετοίμασε Πάβλοβα με κάστανο και Πάβλοβα με φράουλες. Καλά το τι έγινε στην κουζίνα με τα μπολ και τις κουτάλες δεν λέγεται! Παραλίγο και δεν θα έφτανε η κρέμα για να απλώσει στις τούρτες, με τέτοια λύσσα πέσαμε επάνω της, έτσι για να αλλάξουμε λίγο η γεύση! Καθώς η Ντίνα μάς σέρβιρε κοιτούσε μες τα μάτια μας για να δει με πόση αγάπη και χαρά δοκιμάζαμε τα πιάτα της. «Οταν μαγειρεύω, θέλω να με αγαπάνε. Αν νιώθω αυτή την αγάπη, τότε μαγειρεύω πολύ καλύτερα. Περνά και μες στο φαγητό», μάς είπε και πόσο δίκιο έχει.


Η Ντίνα Νικολάου έχει αναλάβει να παραδίδει μαθήματα μαγειρικής στον συγκεκριμένο χώρο, όχι μόνο σε Ελληνες, αλλά και σε τουρίστες που στο city break τους στην Αθήνα θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα, να μάθουν πως παρασκευάζονται κάποιες εύκολες συνταγές που αγαπούν και να προμηθευτούν ελληνικά αγαθά. Ακόμη και εγώ που τα πάω μέτρια με τη μαγειρική (θυμάσαι που βγήκα τελευταίος στο «Blind taste») κάτι κατάφερα να αρπάξω από το... μάθημα και φιλοδοξώ σύντομα να σαρώνει το ριζότο μου! Την Πάβλοβα την αφήνω λίγο στην άκρη...


Φεύγοντας έκανα ένα τουρ στο μαγαζί. Κάθε όροφος σε κερδίζει με την όμορφη ενέργεια που αποπνέει, αλλά και με τα προϊόντα που έχει. Μπορεί να πας για έναν απλό καφέ, να δοκιμάσεις τα πιτάκια που φτιάχνουν κάθε στιγμή, να γευτείς ένα γλυκό, να πας στο υπόγειο για τα ψώνια σου από το μπακάλικο εφοδιασμένο με ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, (τυριά, αλλαντικά, μαρμελάδες, μπισκότα, μπαχαρικά), ή απλώς να τσιμπήσεις κρεατικά στον 1ο όροφο, όσο το παιδί σου θα απασχολείται δημιουργικά στον ειδικό χώρο στον 2ο. Θα ξαναπάω! Και στο μαγαζί και για μάθημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου