Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΟΥΠΟΧΙΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χιονίζει... αφρολέξ

Το έχεις καταλάβει πια πως στη Στεμνίτσα, αλλά και στα γύρω χωριά είμαι κάτι σαν... λόκαλ σελέμπριτι. Καλές οι διακοπές και οι βόλτες, έχουμε όμως και δουλειές. Σήμερα λοιπόν βρέθηκα πρωί πρωί στην τράπεζα στη Δημητσάνα για να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας (@%#&%$&#%&$). Ουρά σχεδόν ανύπαρκτη, οπότε ξεμπέρδεψα σχετικά γρήγορα.


Συνέχισα με μια πρωινή βόλτα προς το κέντρο υγείας, έτσι για ένα τσεκ απ σχετικό με τον βήχα που φαίνεται πως φέτος θα μου μείνει προίκα. Το κέντρο υγείας Δημητσάνας βρίσκεται μέσα στο δάσος σε ένα σούπερ σημείο, απέναντι από το... νεκροταφείο! Βολεύει, όσο να πεις. Μπήκα μέσα, ψυχή! Η γιατρός έπεσε κατευθείαν πάνω μου. Πελάτες μουυυυ! Αυτιά, μύτη, αμυγδαλές, λεμφαδένες, ακροαστικά όλα κομπλέ. Πέρασα τις... εξετάσεις με ένα σιροπάκι και ένα αντισταμινικό. Για να δούμε και αυτή τη φορά, διότι πάντα περνάω τα τσεκ απ με άριστα, όμως τα συμπτώματα παραμένουν!


Πίσω στο κέντρο της Δημητσάνας για το φαρμακείο. Εδώ φαρμακοποιός, εκεί φαρμακοποιός, που είναι ο φαρμακοποιός; Ελα ντε; Για καφέ είχε πάει ο άνθρωπος και αφού του τηλεφώνησα αποφάσισε να επιστρέψει σε ένα λεπτό (δικός του χρόνος) στο πόστο του. Εδώ η κατάσταση είναι κάπως... Μεξικό! Φέταααα...


Επιστροφή στο χωριό για ψώνια. Τσίπουρο, τσάι του βουνού, δεκάδες χυλοπίτες όλων των γεύσεων και των μεγεθών, τραχανάς, μέλι. Κάποτε που τέλειωσα πήγα σε φίλους για κους κους ώσπου κατέφθασε το... στουπόχιονο!


Φαντάσου νιφάδες σαν αφρολέξ! Ετσι το λένε, στουπόχιονο! Τέτοιο έπεφτε στη Στεμνίτσα κάνοντας το σκηνικό υπέροχο. Ανέβηκα στο σπίτι. Ο ήλιος ξεπρόβαλε ανάμεσα στα λευκά σύννεφα. Πιστεύω πως θα ξαναρίξει... Θέλω να ξαναρίξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου