Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Μια αγάπη για τον Χειμώνα

Νιώθω όμορφα κάθε φορά που επιστρέφω στη Βαρσοβία. Την αγαπώ αυτήν την πόλη. Θες επειδή είχα καιρό να ταξιδέψω και την ερωτεύθηκα από την πρώτη κιόλας στιγμή, θες η ίδια η πόλη και η ενέργειά της, θες η παρέα... Η Βαρσοβία είναι η τρέλα μου, μέχρι φυσικά να ανακαλύψω την επόμενη. Και τις δύο φορές που την επισκέφθηκα ήταν Χειμώνας, αυτή τη φορά όμως η πόλη είχε χιόνι και ήταν ακόμη πιο όμορφη. Είναι ένα παραμύθι, ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι! Το παλιό «παντρεύεται» όμορφα με το νέο και το σύγχρονο. Η αστική φύση μπορεί απλώς να σου πάρει το μυαλό. Είναι μια πόλη που χαίρεσαι να τη ζεις, να την περπατάς, να είσαι κομμάτι της...

Πέρα από τη βόλτα στην παλιά πόλη και τις δεκάδες πανέμορφες εκκλησίες, τώρα κατάφερα να επισκεφθώ το παζάρι στο Kolo και τη λαϊκή αγορά Mirowska, δύο μέρη που ήθελα πολύ να δω από κοντά. Κάποια στιγμή πήραμε ένα λάθος τραμ και καταλήξαμε σχεδόν εκτός πόλης. Εκεί μάλιστα βρήκα σε ένα κάθισμα και 10 ζλότι, μην φανταστείς, περίπου 2,5 ευρώ! Από τις πιο ωραίες ανακαλύψεις μου αυτή τη φορά ήταν το σνίτσελ σε μέγεθος... πιατέλας (δεν το έφαγα όλο, άκου τώρα) σε εστιατόριο της πλατείας Συντάγματος! Κατά λάθος βρέθηκα και στην παλιά αγορά Koszyki, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν συγκλονιστικό πολυχώρο για φαγητό, ποτό, ψώνια, μαθήματα μαγειρικής, εκθέσεις!

Θα ξαναπάω στη Βαρσοβία, όμως είτε στα τέλη της Άνοιξης, είτε στις αρχές του Φθινοπώρου. Θέλω να νοικιάσω ποδήλατο και να πάω πάνω - κάτω στον ποταμό Βιστούλα. Να γνωρίσω το πάρκο Lazienki, αλλά και την περιοχή Mokotow. Είπαμε: με τη Βαρσοβία έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Τι λες; Θες να σου πω κι άλλα; Αν θα σου πω λέει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου