Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΗ... ΚΑΝΕΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

«Σκυλομέρα»

Που είχαμε μείνει; Α, ναι! Σε μια πριβέ παραλία στο Αλεποχώρι. Ξαπλωμένος με θέα τον Κορινθιακό κόλπο στις Αλκυονίδες. Χαλαρώνω κάτω από τον ζεστό ήλιο όταν ξαφνικά ακούω έναν της παρέας να λέει: «Τι είσαι εσύ»; Γυρίζω να κοιτάξω και βλέπω τον πιο γλυκό κανελί σκύλο -τι σκύλο, σκύλαρο- που έχω δει εδώ και καιρό! Κάθεται δίπλα μας, λες και είναι μαζί μας. Δεν γαβγίζει, δεν ενοχλεί, απλώς μας κρατά συντροφιά. Το τρίχωμά του είναι βρεγμένο. «Χμμ... Εχει κάνει και τη βουτιά του», σκέφτομαι.


Κάποτε έρχεται το πολύσπορο ψωμάκι με τη γεύση τυριού που είχε φέρει μαζί ένας φίλος. Ενα κομμάτι για όλους, ένα κομμάτι και για τη σκυλίτσα, θηλυκό ήταν, Κανέλα τη βγάλαμε. Και μετά και δεύτερο και τρίτο. Η Κανέλα πρέπει να ήταν πεινασμένη γιατί το έφαγε με χαρά. Επειτα ήπιε και νεράκι σε ένα πεταμένο πλαστικό μπολ που είχε ξεβράσει η θάλασσα παραδίπλα.Στο τέλος χορτάτη και ξεδιψασμένη ξάπλωσε σε μια σκιά στα βότσαλα, βούτηξε ένα στο στόμα και άρχισε να κυλιέται δεξιά - αριστερά. Αμέσως κατάλαβα. Μας προ(σ)καλούσε για παιχνίδι. Πολύ παιχνίδι όμως. Πήρα ένα βότσαλο και το πέταξα προς τη μία μεριά της παραλίας. Η Κανέλα... εκτοξεύτηκε προς τα κει. Και μετά από την αντίθετη πλευρά. Μου έκανε εντύπωση που τις περισσότερες φορές έβρισκε και το ακριβές βότσαλο που της είχα πετάξει.


Αφού παίξαμε στην ξηρά είπα να πετάξω βότσαλα και μες στο νερό. Η Κανέλα απτόητη! Βουτούσε, έτρεχε, έψαχνε με τα πόδια και τη μουσούδα. Μου έκανε εντύπωση το πόσο ανθρώπινη ήταν η συμπεριφορά της. Σκυλί από σπίτι! Η ώρα περνούσε... Ερχόταν καιρός από απέναντι. Αρχισε να φυσάει κιόλας δυνατά. Μπουρίνι. Τα μαζέψαμε και πήραμε τον δρόμο του γυρισμού...


Η Κανέλα μας συνόδεψε μέχρι το αυτοκίνητο κι έπειτα άρχισε να τρέχει πλάι του, όμως γρήγορα έχασε τον άτυπο αυτό αγώνα και χάθηκε πίσω από τις στροφές του δρόμου. Ηταν σε μία από αυτές τις στροφές, λίγο παρακάτω, που βρήκαμε κάτι άλλα μικρά σκυλάκια. Στάση για χάιδεμα, λίγο παιχνίδι και πίσω στην Αθήνα! «Σκυλομέρα» από τις λίγες! Και τις όμορφες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου