Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

«ΒΑΖΟΝΤΑΣ» ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Υπερηφάνεια και προκατάληψη

Βρίσκομαι στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος στο ύψος της Ερμού. Είναι η βραδιά του Pride. Ξάφνου περνά δίπλα μου μια... «νταρντάνα» και αυτομάτως γυρνώ και την κοιτάζω. Είναι τρανσέξουαλ (πόσο όμως σιχαίνομαι τις ταμπέλες που βάζουμε στους ανθρώπους). Ενοχλούμαι λίγο αισθητικά και δευτερόλεπτα αργότερα νιώθω μεγάλη ντροπή! Οπως θέλω να υπάρχει χώρος για εσένα, για εμένα, για αυτόν, για αυτήν, έτσι πρέπει να υπάρχει χώρος και για εκείνην, τέλος! Μπορεί να μην σου ταιριάζει αισθητικά, ή σαν τρόπος ζωής, όμως είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα και έχει το ίδιο δικαίωμα στη ζωή με όλους εμάς. Στον βαθμό που ο ένας δεν ενοχλεί τον άλλον (ουσιαστικά ενοχλεί), υπάρχει χώρος για όλους. Κι αν δεν υπάρχει, τότε να τον δημιουργήσουμε!


Τις τελευταίες ημέρες έγινε πολύς ντόρος ως προς το εάν οι γκέι (ταμπέλα) πρέπει να βγαίνουν στον δρόμο και να δηλώνουν υπερήφανοι για τη σεξουαλική τους προτίμηση; Μα, είναι άραγε μόνο αυτό; Σκέφτηκες ποτέ τι έχουν περάσει και περνάνε αυτά τα άτομα στη ζωή τους; Που παρά τις αντιξοότητες, τον εκφοβισμό, τον ρατσισμό, τη βία, τις παγιωμένες νοοτροπίες και την απόρριψη κατάφεραν να τα βρουν με τον εαυτό τους και να νιώθουν υπερήφανοι όταν μια ολόκληρη κοινωνία τους θεωρεί... ανώμαλους! Εάν εσύ ο... στρέιτ (ταμπέλα) βρισκόσουν στη θέση τους άραγε θα ήθελες να το γιορτάσεις, να το φωνάξεις; Να πεις: είμαι κι εγώ εδώ και είναι νορμάλ (ταμπέλα) να νιώθω όσα νιώθεις κι εσύ!


Δεν έχουν όλα να κάνουν με το κρεβάτι, όσο κι αν ορισμένοι γκέι με τη στάση τους στο Pride αυτό περνάνε δυστυχώς προς τα έξω. Γιατί εγώ το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα είδα φυσιολογικούς ανθρώπους! Που γιόρταζαν τη ζωή, την αγάπη, τον έρωτα! Οι μεγαλύτερης ηλικίας το ζούσαν κάπως με μια ελαφριά ενοχή και δίψα -για τα χρόνια που χάθηκαν- στο βλέμμα, οι μικρότερης ηλίκιας ως κάτι απολύτως φυσιολογικό. Οι γκέι είναι διαφορετικοί μεν, ζουν στην ίδια φύση με όλους δε. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τους βάλεις στη ζωή σου, δεν μπορείς όμως να τους απαγορεύσεις τη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου