Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΛΑΒ ΣΤΟΡΙ: ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ – ΜΙΑ ΦΑΡΟΟΥ

Ενα... εκρηκτικό ζευγάρι

Τους έφεραν κοντά οι διαφορές τους, τους χώρισε ένα τρίτο πρόσωπο! Γούντι Αλεν: ο νευρωτικός δημιουργός ταινιών με κλίση στην ψυχανάλυση. Μία Φάροου: μια ηθοποιός ταγμένη σε ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτός χωρίς παιδιά. Εκείνη με έξι. Παρά το ότι έμειναν μαζί για περίπου δώδεκα χρόνια, συνεργάστηκαν σε πολλές ταινίες και απέκτησαν παιδιά, δεν παντρεύτηκαν ποτέ, ούτε καν συγκατοίκησαν. Τους λες και ιδιόρρυθμο ζευγάρι. Και αυτό ακριβώς ήταν...


«Δεν είναι κανένα σπουδαίο επίτευγμα το να έχεις, ή να μεγαλώνεις παιδιά! Ακόμη κι ένας βλάκας μπορεί να τα καταφέρει», συνήθιζε να λέει ο Γούντι. Μέχρι το Φθινόπωρο του 1979, που γνώρισε τη Μία που είχε ήδη επτά παιδιά. Η πρώτη τους επαφή έγινε σε ένα εστιατόριο όπου η Φάροου βρισκόταν με τον Μάικλ Κέιν και τη σύζυγό του. Ηταν και ο Αλεν εκεί και τους σύστησε ο Κέιν. «Εκείνη μου γνώρισε έναν καινούργιο και εντελώς διαφορετικό κόσμο. Είναι αλήθεια πως οι δυο μας έχουμε τόσα λίγα κοινά στοιχεία που πάντα θαυμάζαμε το γεγονός ότι ενώ είμαστε τόσο αταίριαστοι, καταφέραμε να μείνουμε μαζί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», έλεγε ο Αλεν. 


Οταν γνωρίστηκαν εκείνος ήταν 43 κι εκείνη 34 χρόνων. Λίγες εβδομάδες μετά από την πρώτη τους γνωριμία, της απέστειλε μια πρόσκληση για το πάρτι που θα έδινε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη. Σχεδόν όλη η πόλη ήταν καλεσμένη! Εκεί αντάλλαξαν ελάχιστες κουβέντες. Μέσω της γραμματέως του, κάλεσε αργότερα τη Φάροου σε γεύμα. Ακολούθησαν κι άλλες προτάσεις για δείπνο, πάλι με τον ίδιο τρόπο. «Ηταν ένα πολύ αργής εξέλιξης φλερτ. Τρώγαμε και την επόμενη φορά βρισκόμασταν πάλι για φαγητό», θυμάται η Φάροου. Και οι δυο τους γνώριζαν ότι έμπαιναν σε μια ακατάλληλη σχέση. «Δεν αγαπούσε την πόλη, εγώ τη λατρεύω. Σιχαίνεται τα αθλήματα, εμένα με ξετρελαίνουν. Της αρέσει να τρώει νωρίς στο σπίτι, εγώ θέλω να βγαίνω έξω και να τρώω αργά. Κοιμάμαι με κλιματισμό, εκείνη γκρινιάζει. Λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα, εγώ πάλι αφιερώνω το χρόνο μου στη δουλειά μου. Θα έπαιρνε ένα πλοίο για να εξερευνήσει τον Αμαζόνιο, ή θα ανέβαινε στο Κιλιμάντζαρο, εγώ ούτε που να ακούσω για τέτοια μέρη. Μεγάλωσε τόσα παιδιά χωρίς καν να έχει θερμόμετρο. Εγώ πάλι μετράω τη θερμοκρασία μου κάθε δυο ώρες...», έλεγε ο Αλεν.


Κι όμως είναι αυτές οι αντιθέσεις που τους έφεραν κοντά. Τα φιλικά τους ραντεβού ολοένα και σοβάρευαν. Μια μέρα, στο πολυτελές διαμέρισμά του στην 5η Λεωφόρο, ο Γούντι της είπε: «Αυτό που έχουμε μου είναι αρκετό. Αν συγκατοικούσαμε, ή αν είχαμε γνωριστεί κάποια άλλη στιγμή, η σχέση μας ίσως να μην είχε συνέχεια». Και μπορεί να μην έμειναν ποτέ μαζί, όμως είχαν καταφέρει να έχουν μια λειτουργική οικογένεια. «Ο γάμος είναι ο τρόπος του Αλεν να σου λέει αντίο», έλεγε χαριτολογώντας η Μία. Εκείνη την εποχή και οι δύο είχαν αυτό που ήθελαν. Μια ήρεμη προσωπική ζωή και μια καριέρα σε ανθοφορία. Μαζί υιοθέτησαν τον Μόουζες και τη Ντίλαν, ενώ απέκτησαν και τον Ρόναν. Ζούσαν ευτυχισμένοι και πλήρεις.


Τα πάντα όμως τινάχτηκαν στον αέρα το 1992. Είναι τότε που η Φάροου ανακάλυψε στο σπίτι του Αλεν γυμνές φωτογραφίες της υιοθετημένης κόρης της Σουν Γι. Σοκαρισμένη έμαθε πως εκείνος είχε ερωτική σχέση με την 21 ετών θετή της κόρη. Χώρισαν με πολύ άσχημο τρόπο και η συνέχεια μεταφέρθηκε στα δικαστήρια όπου πάλεψαν για την κηδεμονία των παιδιών τους. Παράλληλα η Φάροου μήνυσε τον Αλεν για παρενόχληση της κόρης τους, Ντίλαν. Ο γιατρός που την εξέτασε όμως απεφάνθη πως το κορίτσι δεν είχε σημάδια κακοποίησης και ίσως επινόησε μια τέτοια ιστορία εξαιτίας του εχθρικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούσε στο σπίτι, ή είναι μια ιδέα που «φύτεψε» στο μυαλό της η μητέρα της... Τελικά δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία εις βάρος του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου