Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ... ROUK-ZOUK

Η χαρά του να νιώθεις... βλάκας

Ω, ναι! Πήγα και είδα πως είναι να είσαι παίκτης στο «Rouk Zouk» του ΑΝΤ1. Λοιπόν είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπεις το τηλεπαιχνίδι χαλαρός από το σπίτι σου και να ξέρεις ήδη ποια λέξη πας να περιγράψεις στον διπλανό σου και εντελώς άλλο πράγμα να είσαι στο στούντιο και να παίζεις! Εχω δει από τον καναπέ μου παίκτες και παίκτες και έχω πάθει πλάκα με το μέγεθος της... βλακείας τους! Μέχρι που βρέθηκα κι εγώ στη θέση τους.


Με τα παιδιά από το περιοδικό «Τηλέραμα» (Χριστίνα, Αθηνά, Γρηγόρη και Φαίδρα) βρεθήκαμε στο στούντιο ΚΑΠΑ στα Σπάτα και ζήσαμε από κοντά την εμπειρία του παιχνιδιού που επέστρεψε στους δέκτες μας μετά από περίπου 20 χρόνια. Ξεκινάμε από τη μουσική που παίζει στη διαπασών στα αυτιά σου και σε αποσυντονίζει όσο περιμένεις να έρθει η σειρά σου για να βρεις τη λέξη. Ετσι όταν βγάζεις τα ακουστικά χρειάζεσαι κάποια δευτερόλεπτα για να πάρεις μπρος. Μέγα λάθος είναι να τα αφήσεις να στέκονται στους ώμους σου. Η μουσική συνεχίζει να ακούγεται και σε μπερδεύει.


Επειτα είναι και οι συμπαίκτες σου. Που ας πούμε η λέξη είναι «γάλα», όμως εκείνοι επιμένουν να σου περιγράφουν τη λέξη «ζάχαρη»! Οσο περνά η ώρα και... ζεσταίνεσαι τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαδικασία. Στρατηγική δεν χωράει στο «Rouk Zouk», καθώς πρέπει η φαντασία σου να οργιάζει ώστε να περιγράψεις τη λέξη που πρέπει όσο το δυνατόν πιο διαφορετικά, ώστε να μην πέσεις πάνω σε περιγραφή που έχει κάνει κάποιος συμπαίκτης σου και τελικά χάσει η ομάδα.


Μόνο προσοχή: μην κάνεις το λάθος να κοιτάζεις στα μόνιτορ (το έκανα)! Τότε βλέπεις τις αντιδράσεις των συμπαικτών σου, καταλαβαίνεις πότε πλησιάζει η σειρά σου και αγχώνεσαι ακόμη περισσότερο.


Και τώρα δύο λόγια για τη Ζέτα Μακρυπούλια. Δεν θα σου πόσο λαμπερή και χαλαρή είναι, αυτά τα βλέπεις και μόνος σου. Θα σου πω όμως πως για πρώτη φορά νιώθω πως η ηθοποιός - παρουσιάστρια κάνει κάτι που πραγματικά της αρέσει και της ταιριάζει, έχει ταυτιστεί με τον ρόλο και το παιχνίδι, είναι άνετη, κάνει πλάκα, έχει χιούμορ, κάτι που στα μεγάλα σόου δεν της έβγαινε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Δες το κι εσύ κάθε μεσημέρι (ΑΝΤ1, 15.00) και ίσως κάποτε πετύχεις κι εμένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου