Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

«ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ»

Ερωτας στα κρυφά

Σου έχει τύχει ποτέ να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο που αγνοεί την ύπαρξή σου; Να τον βλέπεις και να... λιώνεις! Να θες να αναπνέεις από τον αέρα του, να αγγίζεις ό,τι έχει αγγίξει, να περπατάς εκεί όπου έχει πατήσει... Κι όμως να μην του έχεις πει ποτέ το πως νιώθεις. «Οταν θα διαβάζεις αυτό το γράμμα θα είμαι πια νεκρή»! Με αυτή την συγκλονιστική φράση ξεκινά το θεατρικό ταξίδι στον μοναχικό δρόμο της Λίζα και τον ανικανοποίητο έρωτά της με τον Στέφαν. Η Κατερίνα Θεοχάρη ερμηνεύει για δεύτερη χρονιά φέτος «Το γράμμα μιας άγνωστης» του Στέφαν Τσβάιχ, σε θεατρική προσαρμογή - διασκευή Αννας Βαγενά και σκηνοθεσία Αννας Βαγενά και Μαρθίλιας Σβάρνα.


«Το γράμμα μιας άγνωστης» είναι ένα από τα πιο γνωστά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρόκειται για έναν μονόλογο αφιερωμένο στον έρωτα μιας έφηβης για έναν συγγραφέα. Εναν έρωτα που σημάδεψε όλη τη σύντομη ζωή της, έναν έρωτα που δεν βρήκε ποτέ ανταπόκριση, όμως στιγμάτισε την ηρωίδα του που έχτισε όλη της τη ζωή πάνω στην ύπαρξή του. Η μοίρα έφερε τη Λίζα και τον Στέφαν κοντά τρεις φορές, όμως πάντα ο γοητευτικός αυτός άντρας την έβαζε για λίγο στη ζωή του και την περιέβαλε με το επιπόλαιο πάθος, χωρίς όμως να τη θυμάται ποτέ την επόμενη φορά. Οταν θα λάβει το γράμμα της, τότε θα είναι πια πολύ αργά...

* Το έργο ανεβαίνει Δευτερότριτα στις 21.00 (έως 5/12/17) στο θέατρο “Μεταξουργείο”. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 10€ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί και για προπώληση μέσω Ιντερνετ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου