Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

Βόλτα στην όμορφη γειτονιά

Τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να μαθαίνω καλύτερα την Αθήνα και τις γειτονιές της, να παραβλέπω -όσο μπορώ- τις ασχήμιες της, να επαναπροσδιορίζω τη σχέση μου με την πόλη και εν τέλει ίσως και να την αγαπώ κάθε φορά και λιγάκι παραπάνω. Μία από τις αγαπημένες μου βόλτες είναι και στην Κυψέλη, την παλιά αυτή αρχοντική συνοικία που μπορεί μεν να έχει παρακμάσει, αν όμως την παρατηρήσεις καλύτερα θα βρεις ακόμη τα πανέμορφα στοιχεία της.

Μου αρέσει να κατηφορίζω από ψηλά προς τα Δικαστήρια. Να χάνομαι στα στενάκια, άλλοτε μικρά κι αδιέξοδα, άλλοτε πάλι μεγάλα, κεντρικά και με πολλή κίνηση. Η Κυψέλη είναι κέντρο, είναι όμως και "χωριό". Ανάμεσα στις πολυκατοικίες θα βρεις δεκάδες μονοκατοικίες με παλιά αρχιτεκτονική, μπουγάδες να κρέμονται από τα μπαλκόνια, πάμπολλές νεραντζιές και γάτες εδώ κι εκεί.

Αν περάσεις μεσημέρι οι δρόμοι κατακλύζονται από μυρωδιές σπιτικού φαγητού. Μπορεί να δεις και παιδιά να παίζουν έξω, μαμάδες να κάνουν βόλτα με τα καρότσια τους, ανθρώπους να γυρνούν με λίγα ψώνια στο χέρι. Εδώ ο χρόνος κυλά πιο αργά, λες και η μέρα έχει παραπάνω από 24 ώρες.

Χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω εδώ γιατί νιώθω ότι βρίσκομαι σε διακοπές. Δεν προλαβαίνω να θαυμάσω το τοπίο, να τραβήξω φωτογραφίες, να μυρίσω την Ανοιξη. Αλλωστε την Ανοιξη μπορείς να τη βρεις παντού δίπλα σου. Φτάνει μόνο να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου