Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ LED ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

Είδαμε το φως

Επιτέλους και ορισμένα ευχάριστα νέα. Στην περιοχή μου έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες led. Οι γειτονιές έχουν αρχίσει να γίνονται πιο φωτεινές, να αλλάζουν πρόσωπο. Ζω εδώ σχεδόν από τότε που γεννήθηκα, οπότε αυτή η αλλαγή μου αρέσει ιδιαίτερα, αφού κάνει οικονομία στο ρεύμα και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις συνοικίες μας τις βραδινές ώρες.


Τις λάμπες led στον αστικό φωστιμό τις πρωτοείδα σε μεγάλη έκταση πέρσι το καλοκαίρι στο ταξίδι μου στο Λος Αντζελες. Οι δρόμοι ήταν φωτεινοί και ασφαλείς. Τώρα με χαρά μου το βλέπω να γίνεται και στη χώρα μου. Πιλοτικά μάλιστα τοποθετήθηκαν και μερικές τέτοιες λάμπες και στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου.


Τα τελευταία βράδια που είχε καλό καιρό έκανα τις βόλτες μου στη γειτονιά μου και απολάμβανα το παιχνίδισμα που κάνουν οι λάμπες led με τα δέντρα. Ο φωτισμός τους είναι πιο κοντά στο φυσικό και τόσο δυνατός σε σχέση με τον παλιό που διαπερνά τα κλαριά, τα φύλλα και τις πευκοβελόνες. Οι σκιές στους δρόμους είναι διαφορετικές, αλλιώτικες από αυτές που είχα συνηθίσει. Και κάπως έτσι ο δήμος μου αναγεννιέται και ομορφαίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου