Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞ

Ευκαιρία για γκουρμέ

Εχεις καταλάβει πια πως όταν βρίσκεται ευκαιρία για να βρεθούν φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι για φαγητό είμαι πάντα μέσα! Ούτε κι αυτή τη φορά χρειάστηκε πολύ για να πειστώ και να παραβρεθώ σε ένα γκουρμέ δείπνο στους Αμπελόκηπους. Η μόδα του να τρως πριβέ σε κάποιο σπίτι από τα χέρια ενός σεφ με παρέα που μπορείς και να επιλέξεις μόνος σου ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια στο εξωτερικό και τώρα ήρθε η στιγμή να ζήσουμε την εμπειρία και στην Ελλάδα.


Η ώρα έδειχνε 19.00 ακριβώς. Χτυπάω κουδούνι και ανεβαίνω στο πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα. Με υποδέχεται η Ηλια και με οδηγεί στο σαλόνι. Στην κουζίνα ο σεφ Αλέξανδρος Πανδής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για το δείπνο.


Το μενού το γνώριζα ήδη, άρα ρίχνω κλεφτές ματιές στον χώρο. Η τραπεζαρία είναι στρωμένη... Κάνω ένα μικρό τουρ στο υπόλοιπο σπίτι. Σιγά σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν και οι υπόλοιποι καλεσμένοι, έξι στο σύνολο. Ακολουθεί το γνωστό "ασμπέτε" και λίγο μετά βρισκόμαστε όλοι καθισμένοι και ανυπόμονοι για το πρώτο πιάτο.




Το μενού περιελάμβανε για ορεκτικά ελληνικό τσίζκεϊκ με παντζάρι, τυρί γκερεμέζι και πέστο καρυδιού και πολίτικη σαλάτα. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε τραχανότο με σπανάκι και μετά περάσαμε στα κυρίως όπου γευτήκαμε και τις δύο επιλογές: το χοιρινό με πράσο, κόλιανδρο και πουρέ σελινόριζας και το κοκκινιστό χταποδάκι με στριφτό μακαρονάκι και σαλάμι. Κλείσαμε το δείπνο με... μαξιλαράκι μπουγάτσας! Τι να σου λέω δηλαδή.




Η προετοιμασία του φαγητού γινόταν μπροστά στα μάτια μας και είχαμε την ευκαιρία να εκφράζουμε τις απορίες μας στον Αλεξ, να του "κλέβουμε" τα μυστικά, να ζούμε την εμπειρία σχεδόν από μέσα!



Η ιδέα γι' αυτά τα πριβέ δείπνα γεννήθηκε ένα βράδυ πάνω από ένα τραπέζι με φίλους. Ο Αλεξ είχε – ως συνήθως- μαγειρέψει και το ένα πράγμα έφερε το άλλο και γεννήθηκε το dining2perfection. Εχοντας εργαστεί για 10 χρόνια σε βραβευμένα και μοντέρνα εστιατόρια και ξενοδοχεία ως μάγειρας και ζαχαροπλάστης ο Αλεξ αποφάσισε να βρει μια εναλλακτική μορφή μαγειρικής. Στόχος του είναι να μυήσει ξένους, αλλά και Ελληνες σε μια πιο μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Ολο αυτό το εγχείρημα συμβαίνει πάνω από ένα τραπέζι με φαγητό το οποίο μοιράζονται διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι. Αυτό άλλωστε είναι που από τη μία το κάνει τόσο ιδιαίτερο και συνάμα τόσο οικογενειακό, σαν Κυριακάτικο τραπέζι!


Τον Αλεξ και την παρέα του θα τους βρείτε στις πλατφόρμες eatwith και tasteplease, καθώς επίσης και στα social media κάνοντας κλικ στο dining2perfection. Ενημερωθείτε για τις ημέρες και ώρες των μενού και κλείστε θέση τώρα!

(* Ευχαριστώ πολύ τη FilioMagenta για τις φωτό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου