Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

"ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΜΗΤΣΟΙ" - Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ

Λάκης Λαζόπουλος: «Δεν θέλω να πω τίποτα εάν δεν μπορώ να το πω ολόκληρο»

Τους "Δέκα Μικρούς Μήτσους" τους ανακάλυψα αφού πρώτα είχαν κάνει το μεγάλο τους μπαμ στο MEGA. Υπηρετούσα τότε τη θητεία μου και δεν είχα πρόσβαση σε τηλεόραση. Οταν τους γνώρισα όμως, τους λάτρεψα. Γέλασα μαζί τους, έκλαψα, προβληματίστηκα... Οι "Μήτσοι" σε μένα, αλλά και σε πολύ κόσμο μιλούσαν στην καρδιά μου. Δεν μπορούσα φυσικά να ταυτιστώ με όλους, μπορούσα όμως να τους συναντήσω και στη δική μου καθημερινότητα. Και αυτή ακριβώς ήταν η τεράστια επιτυχία τους: ότι ήταν αληθινοί άνθρωποι! Οι "Δέκα Μικροί Μήτσοι" του Λάκη Λαζόπουλου επιστρέφουν στη μικρή μας οθόνη από το Σάββατο 31 Μαρτίου (ΑΝΤ1, 21.00) για μερικές εμφανίσεις και τους συναντάμε στην Ελλάδα της παρατεταμένης κρίσης...


Παρακολούθησα το γύρισμα μιας μικρής σκηνής από το πρώτο επεισόδιο και αμέσως μετά μίλησα με τον Λάκη Λαζόπουλο για την επιστροφή, το δίλημμα, το σήμερα, το τηλεοπτικό βήμα που ξαναβρίσκει μετά από καιρό... «Οι “Μήτσοι” έγραψαν μια ιστορία, δεν έχουν να διεκδικήσουν κάτι. Θέλω να το κάνω όλο αυτό και να κλείσει σε μια εποχή που οι “Μήτσοι” ίσως και να μην χωρούσαν. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που ζει εκτός τηλεόρασης, κανείς δεν την ξέρει κι όμως υπάρχει. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουν την εποχή που έχει αλλάξει, ή είναι μέρος αυτής της αλλαγής θέλω να τους δω σήμερα», μου λέει ο Λάκης.


Φοβηθήκατε ποτέ πως αυτή η αναβίωση ίσως δεν αφορά πλέον το κοινό;
«Είναι αυτό το δίλημμα που περνά ένας άνθρωπος όταν έχει φτιάξει κάτι και έχει αφήσει μια ιστορία. Κανονικά δεν το πειράζεις, το αφήνεις εκεί. Είχα την αίσθηση ότι θα μου άρεσε να δω πως είναι αυτοί οι χαρακτήρες καθώς μεγαλώνουν. Να μην μείνω στην εικόνα, αλλά στον χαρακτήρα».


Γιατί τα κείμενα των παλιών “Μήτσων” είναι ακόμη επίκαιρα;
«Αυτό που δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα είναι ότι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Όταν υπάρχει ένα σαθρό υπέδαφος σημαίνει ότι αυτό μόνιμα θα τρίζει. Άρα όποια εποχή και να 'ρθει από κάτω υπάρχει αυτή η ασάφεια. Αυτή κάνει τα κείμενα να μοιάζουν διαχρονικά. Η διαχρονικότητα είναι το τρίξιμο που παρέμεινε».


Ποιος είναι ο αγαπημένος σας “Μήτσος”;
«Δεν μπορώ να παίξω έναν ρόλο αν δεν μπορώ να τον αγαπήσω κιόλας. Αν δεν τον αγαπήσω, δεν μπορώ να βρω τις δικαιολογίες του. Γιατί κάθε άνθρωπος είναι δικαιολογίες του. Κι αν δεν το μάθω αυτό και έχω μόνο τη δική μου κρίση για τον ρόλο θα παίξω κάτι που δεν είναι αυτός. Ξέρω το σώμα του καθενός και της καθεμιάς σαν να είναι δικό μου σώμα. Έχω αδυναμία στον Μούτσο. Με κάνει να ξεχνάω τελείως τον εαυτό μου. Σε αυτόν δεν υπάρχει καμία γωνία καμίας μου σκέψης».


Απουσιάζατε από την τηλεόραση αρκετά μεγάλο διάστημα...
«Η απουσία μου αποδεικνύει ότι δεν ορίζω εγώ την παρουσία μου. Γιατί υπήρχε ένα αίσθημα ότι εγώ βγαίνω και τα λέω ό,τι ώρα θέλω! Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Πηγαίνω πάντα όταν υπάρχει η αναγκαιότητα, η συμφωνία με αυτούς που έχουν τα κανάλια. Δεν είσαι εσύ αυτός που έχει τον λόγο. Τον λόγο σου τον δίνουν. Εσύ απλώς όταν πάρεις αυτόν τον χρόνο θα δεις πως θα τον αξιοποιήσεις. Θα είναι για κάτι που μπορεί αύριο να είναι και εναντίον σου, ή όχι; Εμένα η δική μου γραμμή σκέψης είναι όταν είσαι κάπου να λες αυτό που σκέφτεσαι. Αλλιώς κάτσε σπίτι σου. Δεν θέλω να πω τίποτα αν δεν μπορώ να το πω ολόκληρο».


Στα νέα επεισόδια (θα είναι 5-6) θα συναντήσουμε όλους τους παλαιούς "Μήτσους" οι οποίοι θα πλαισιώνονται και από νέους χαρακτήρες. Σε γκεστ εμφανίσεις θα δούμε τους Κώστα Βουτσά, Σοφία Φιλιππίδου, Τάσο Παλαντζίδη, Ελένη Γερασιμίδου, Παύλο Χαϊκάλη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Δημήτρη Σταρόβα, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Γεωργιάδου, Ρένο Ρώτα, Δημήτρη Μακαλιά και Μάνο Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου