Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Και τώρα καλοκαίρι

Παιδάκια παίζουν, τρέχουν, φωνάζουν... Στο προαύλιο δεκάδες κόσμου... Το καλοκαίρι είναι εδώ και η γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι ευκαιρία για πάρτι! Είχα την τύχη να βρεθώ σε μια τέτοια γιορτή για να απολαύσω τα ανιψάκια μου κι εκεί που νόμιζα πως θα βαρεθώ μέχρι να βγουν τα πεμπτάκια έπιασα τον εαυτό μου να απολαμβάνει το θέαμα και σχεδόν να γίνομαι μέρος του.
Οι δάσκαλοι είχαν κάνει μια φανταστική δουλειά καθώς τα παιδάκια από τις έξι τάξεις του Δημοτικού παρουσίασαν από ένα χορευτικό και διαγωνίστηκαν και σε ένα παιχνίδι. Ενταση, πάθος, αγωνία για το αποτέλεσμα, μα και χαμόγελα και ανεμελιά από αυτές που εμείς οι «μεγάλοι» αναζητούμε στις μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας. Ακόμη και τα μικρά παιδάκια, που δεν πάνε ακόμη στο Δημοτικό και παρακολούθησαν τα αδερφάκια τους στη γιορτή ξεσηκώθηκαν από το παιχνίδι και τον χορό και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τις κινήσεις των... μεγάλων!
Στο τέλος όλοι, μικροί, μεγάλοι, δάσκαλοι, γονείς έγιναν μια μεγάλη χορευτική παρέα μαζί και ξαφνικά ένιωθα λες και είχα μεταφερθεί σε κάποιο γλέντι στη Χώρα ενός νησιού του Αιγαίου. Φέτος τα εκτάκια ανοίγουν τα φτερά τους για το άγνωστο... Ολα τα άλλα παιδάκια θα επιστρέψουν στο σχολείο τους το φθινόπωρο, ξεκούραστα, χαλαρά, γεμάτα από υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις και στιγμές με τους δικούς τους ανθρώπους.
Καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου